Zonvakantie in Zuid-Frankrijk

Een zonvakantie in Zuid-Frankrijk aan de Cote d’Azur wordt jaarlijks door velen Nederlanders als heerlijk genoten. Met een reistijd van 8-10 uur is de Cote d’Azur de zonvakantiebestemming voor ons Nederlanders, ideaal dus. Cote d’Azur is vooral onder families met kleine kinderen populair, dit komt vooral doordat het niet ver reizen is voor families met kleine kinderen en omdat er veel campings in de buurt zijn, maar dit betekent niet dat er niks aan is voor jongeren.

Naast de families met kleine kinderen wordt de Cote d’Azur druk bezocht door zij die wat meer geld hebben te besteden. Zo ligt onder andere badplaats Saint-Tropez hier, maar ook St-Raphaël of Monaco.

Klimaat Zuid-Frankrijk

Het klimaat in Zuid-Frankrijk is meer dan ideaal, de Cote d’Azur kent een warm mediterraan klimaat, ook wel Middellands Zee klimaat genoemd. Hierdoor is het de meeste tijd van de zomers heerlijk weer. Maar jammer genoeg niet altijd. Er zal dus een kans kunnen bestaan dat er gewoon in de zomer neerslag valt. Het hoogseizoen in Zuid-Frankrijk vindt plaats in Juli & Augustus, dit betekent dus ook dat het daar zeer druk is. In deze maanden wordt het dan ook gemiddeld 28 graden celcius.

Wat te doen in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk valt veel te doen een cultuur of natuurliefhebber zal zich dus ook nooit vervelen. Zo staat het Picasso museum in Antibes, het Monte Carlo Casino in Monaco, de Villa Ephrussi van familie Rothschild familie, de eilanden dichtbij de Cannes en nog veel meer bezienswaardigheden.

Goedkope zonvakantie Zuid-Frankrijk

Op zoek naar een goedkope zonvakantie Zuid-Frankrijk? Op ZonvakantieDeals.nl vindt u gegarandeerd de laatste prijs voor het boeken van uw zonvakantie Zuid-Frankrijk. ZonvakantieDeals.nl vergelijkt alle zonvakanties waardoor de goedkoopste zonvakantie Zuid-Frankrijk met de beste kwaliteit voor u gevonden wordt.

Related Posts